• Genel
  • 1133
  • 0

KYK Yurdu Nasıl Çıkar ?

KYK  Yurdu Nasıl Çıkar ?

KYK Yurdu Nasıl Çıkar

Öncelikle başvuru işlemlerini tas tamam bir şekilde yapmış olmanız gerekiyor. Başvuru aşamalarını eksiksiz bir şekilde yapmanız şart. Başvuru aşamaları ise şu şekildedir:

-Şifrenizi aldıktan sonra T.C kimlik numaranız ile sisteme giriş yapmalısınız. Açılan sayfada “Hizmetler” bölümüne girmelisiniz.
-Ardından “Yurt Başvurusu” kısmına tıklamalısınız.
-Taahhütnameyi kabul etmelisiniz.
-Kimlik bilgilerinizi doğruladıktan sonra “Öğrenim Bilgilerinizi” görebilirsiniz.
-İletişim bilgilerinizi doğruladıktan sonra özel durum bölümü karşınıza gelecektir. Eğer şehit çocuğu ya da yetim olma gibi durumlarınız varsa bu seçeneklerden birini seçmelisiniz. Şayet seçenekler içinde sizi alakadar eden herhangi bir şık yoksa, “özel ve özür durumum yok” seçeneğini seçmelisiniz.

-Bundan sonrasında aile bilgileriniz yer alacaktır. Bu kısımda sizden talep edilen bilgileri tam olarak doldukmak zorundasınız. Tüm bilgiler gerçek olmalıdır. Resmi kayıtlarda geçen bilgilerden farklı olmaması çok önemlidir.
-Son aşama olarak “başvur” butonuna tıklamalısınız.

Şunu belirtelim; Üniversite kazanan bütün adayların ilk problemi olan kalacak yer bulma sorununu çözebilmek için en iyi ve en uygun yöntem KYK yurtlarıdır. KYK yurtlarının başvuruları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi tercihlerinin sonuçlarının açıklanmasıyla başlar. Ancak yetenek sınavı ile üniversitelerini kazananlar için bu durum farklıdır (tarih olarak). Yetenek sınavını kazananlar için yurt başvuruları dokuzuncu ayda başlar. Eylül ayının ortalarında. Bu sistem bazı problemlere sebep olsa da, senelerden beridir bu şekilde yapılmaktadır.

Gelelim KYK yurdu nasıl çıkar sorusuna. KYK yurtları doktora, ön lisans-lisans ve yüksek lisans talebelerine çıkmaktadır. Başvuru döneminde başvurularını yapan adaylar bazı puanlama yöntemleri ile adaylara puanları verilir. Maddi durum ve uzaklık gibi konular yurtlar için önemli faktörlerdendir. Uyanıklık yapmaya çalışan bazı talebeler, doğru olmayan bilgiler vermektedir. Ancak bu durum altlarında kalkamayacakları türden sorunlara sebep olmaktadır. Bu durum farkedildiğinde öğrenci hakkında yasal işlem başlatılmaktadır. Eğer aklınızda böyle şeyleri yapmak varsa, bir kere daha düşünmenizi öneririm.

Ek olarak; gazi ve şehit çocukları, milli sporcular, baba ve annesi olmayanlar, ebeveynleri KYK’dan emekli olmuş ya da çalışanlar, gönüllü veya geçici köy koruyucularının çocuklarına KYK yurtlarında öncelik tanınmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *