• Genel
  • 811
  • 0

KYK Yurt Başvuruları 2020

KYK Yurt Başvuruları 2020

KYK Yurt Başvuruları

Güzel ve kaliteli bir üniversite de eğitim almak isteyen talebeler Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü tarafınca belirlenen bir takım yurt ve burslara başvuruda bulunmak istiyor. İl dışarısında okumak isteyen öğrencilerin sıklıkla hakkında araştırma yaptığı KYK yurt başvuru tarihleri konusu gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz yıl “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurulu” başvuru zamanını bir miktar uzatmıştı. Peki, 2020 yılının KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor?

KYK burs ve yurt başvurusu, YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra merak konusu oldu. KYK, talebelere kura yöntemi ve başvuru ile konaklama için yurt odaları vermektedir. ÖSYM yerleştirme sonuçlarının belirtilmesinden sonra açılan KYK başvuruları, çok kısa bir zaman da sonucu ulaştırılarak kontenjan dahilinde başvuru yapan talebelere yurtlarda konaklama imkanı tanınıyor. KYK yurt başvurusunda bulunabilmek için talebelerin Kredi ve Yurtlar Kurulu web sitesinde bulunan bir takım şartları ve gerekli olan bazı belgeleri başvuru yaparken iletmeleri gerekiyor. Ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurulu sonuçlarına KYK’nın resmi internet sitesinde de ulaşım sağlamanız mümkündür.

Gençlik ve Spor Bakanlığı çatısı altında olan Kredi ve Yurtlar Kurulu, yardıma muhtaç olan talebelere öncelik tanıyor. Tabii bu durum kontenjan dahilinde yapılıyor. Kapasitesi dolan yurtlar için alım yapılamıyor.

KYK Yurt Başvuruları Nasıl Yapılır?

KYK yurt ve burs başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabını sizlere açıklıyorum. Kyk burs başvurusu, online bir şekilde ve oldukça basit bir işlem ile yapılıyor. Başvurular önceki yıllarda olduğu gibi e-devlet kullanılarak yapılacağından bahsediliyor. Eğer e-devlet parolanız yok ise PTT’ye giderek e-devlet parolanızı alabilirsiniz. Sanırım 3-4 TL bir ücreti vardı. Ücret konusundan tam olarak emin değilim. E-devlet’e internet sitesi ile giriş yapabilirsiniz. Ya da play store üzerinden resmi uygulamasını indirip, uygulama üzerinden de giriş yapabilirsiniz.

Başvuru esnasında herhangi bir problem yaşamamanız için öncelik olarak e-devlet hesabınıza giriş yaparak bölüm/okul bilgilerinizi kontrol etmenizi öneririm. Eğer kişisel bilgilerinizde herhangi bir hata ile karşılaşırsanız üniversitenizin öğrenci işleriyle görüşmenizin yararınıza olacağını düşünüyorum. Eksik ya da hatalı bilgi ile yaptığınız başvuruların kabul edilmeyeceğini de hatırlatıyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *